Selecteer een pagina

Een camper is een motorvoertuig die gemaakt is om te verblijven en in te overnachten. Het is een huisje op wielen waardoor je altijd en overal kunt genieten van je vrijheid. Kom je onderweg een leuk plekje tegen, dan is het een kwestie van parkeren en de vakantiepret kan beginnen.

In een camper bevindt zich een stuurcabine die goed vergelijkbaar is met een bestelbus of een personenauto. Achter deze stuurcabine bevindt zich het woongedeelte. Soms kunnen de stoelen van de bestuurder en de bijrijder ook nog eens ingezet kunnen worden in het woongedeelte. Dit door deze stoelen simpelweg om te draaien. En dat typeert een camper; flexibiliteit, vrijheid en wooncomfort op vier wielen!

Alles aan boord met een camper

Veel campers zijn uitgerust met een koelkast, douche, schoonwatertank en een gasinstallatie. Daarnaast kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld airconditioning, zonnepanelen en een aggregaat. Met al deze voorzieningen heb je letterlijk alles aan boord om onderweg van niets en niemand afhankelijk te hoeven zijn.

Vaak is het mogelijk om op campings gebruik te maken van stromend water, elektriciteit en WIFI. Hierdoor kun je de eigen voorzieningen ‘bewaren’ voor als deze voorzieningen een keer niet voor handen zijn.

Genieten van de vrije natuur met een camper

Als je houdt van de vrije natuur is een camper ideaal. Er zijn veel plekken in de natuur waar je met een camper mag overnachten. Wakker worden in het bos, windstil en slechts wat geritsel van een egel tussen de bladeren. Een vers gezet kopje koffie en genieten van de pure stilte. Het zijn dingen waar heel veel camperliefhebbers enorm van kunnen genieten.

Het fijne van deze manier van reizen, is dat je zelfvoorzienend bent, waardoor je juist op dit soort bijzonder plekken kunt staan. Je hebt alles bij je, waardoor je heerlijk kunt douchen, eten koken en ’s avonds ook nog eens warm binnen kunt zitten. Comfortabel genieten van de natuur. Waar en wanneer je maar wilt.

Camper biedt vrijheid

Reizen is avonturen beleven, nieuwe dingen ontdekken en je grenzen verleggen. Vaak kom je met deze manier van reizen op de allermooiste plekjes. Sta je zomaar aan de voet van een waterval, of overnacht je misschien wel vlak naast een prachtig kasteel. En als de plek een keertje tegenvalt, dan ben je met een camper zo weer vertrokken. Je hoeft alleen maar de motor te starten en van het terrein af te rijden. Op naar nieuw avontuur.

Voordelig op vakantie met de camper

Als je eenmaal een camper hebt aangeschaft, kun je voordelig op vakantie. Want doordat je alles aan boord hebt, hoef je onderweg weinig kosten meer te maken. Je kunt zelf koken, je hebt water en ’s avonds zit je heerlijk verwarmd binnen. Op veel plekken mag je zelfs gratis staan, waardoor je helemaal niets kwijt bent voor de overnachting. Vakantie vieren met een camper geeft je vrijheid, maar is dus ook nog eens heel voordelig! 

Tip: Kijk hier voor de leukste campings in Drenthe

Welke soorten campers zijn er?

Ben je op zoek naar een camper dan kun je kiezen tussen een alkoof, half integraal, integraal of een buscamper. Elke type heeft zijn voor- en nadelen. Welke zou het beste bij jou passen?