Selecteer een pagina

Deze vakantie is misschien wel het beste moment ooit om op de vakantie te gaan met een camper. Echter is het aankopen van een tweedehands camper nu niet zo’n goed idee…Ga dus huren!

Wil je een camper huren dan heb je de keuze uit een verhuurbedrijf óf je kiest ervoor te huren via een verhuurplatform. Goboony, PaulCamper en Camptoo staan bekend als grote en populaire deelplatforms om een camper te huren. Hoe dit precies in zijn werk gaat en welk platform jij moet kiezen lees je in deze blog! 

 

Camper huren via een verhuurplatform

Een camper huren via een online platform werkt eigenlijk hetzelfde als het huren van een vakantiewoning bij Airbnb. Op een camperverhuur platform vindt je campers die aangeboden worden door particulieren. Op deze manier kun je daadwerkelijk álle soorten en maten campers uitproberen om te kijken of reizen met een camper wat voor jou is!

De grootste platforms om een camper te huren zijn Goboony, Paulcamper en Camptoo. Hieronder lees je wat deze camperplatforms uniek maakt van elkaar!

 

Een camper huren via Goboony

camper huren goboony

Goboony is in 2015 opgezet door Mark en Foppe. Zij ontmoette elkaar 4 jaar eerder tijdens een rondreis in Nieuw-Zeeland. Beide waren met een campertje en hun gezin aan het rondreizen. De naam Goboony is gebaseerd op de Nieuw-Zeelandse uitspraak ‘In the boonies’ wat iets als  ‘in the middle of nowhere’ betekent.

Goboony’s missie is campereigenaren en camperhuurders bij elkaar te brengen. Op dit platform vind je een groot aanbod van campers. Dat zijn er ongeveer tweeduizend, zodat je bij een camper huren altijd met je voorkeuren rekening kan houden. Bijvoorbeeld met de grootte, voorzieningen, luxe en het comfort. Je hebt de mogelijkheid om vrijblijvend een camper te reserveren en er is persoonlijk contact met de verhuurder mogelijk. Dat is uiteraard een voordeel.

De campereigenaar moet wel je huurverzoek accepteren om de overeenkomst definitief te maken. Een ander voordeel is dat de campers voor de verhuur per provincie en per stad beschikbaar zijn. Zo is het mogelijk om bij je in de buurt een camper te huren. Er zijn overigens ook opties om in het buitenland een camper te huren Dat is in verschillende landen mogelijk, zoals onder meer in Spanje, Ierland en Litouwen. Het aanbod in het buitenland is echter niet zo groot op Goboony.

Klik hier om met €25 euro korting een camper te huren bij Goboony

Een camper huren via PaulCamper

camper huren paulcamper

PaulCamper werkt met eenzelfde concept als Goboony en brengt eigenaren van campers en potentiële camperhuurders bijeen. Paulcamper is begonnen als het eerste Duitse bemiddelingsplatform voor particuliere camper-sharing. Met in de eerste instantie maar één camper van de eigenaar Dirk: Paul de camper.

Al snel groeide het platform uit tot het grootste verhuurplatform voor campers en breidde zich uit naar andere landen. Het aanbod bestaat hier uit meer dan drieduizend campers van particulieren. Paul Camper voert een controle uit voordat een camper op het platform beschikbaar komt. Dat is een voordeel, want zo weet je dat je op een betrouwbare manier een camper huurt.

Er is sprake van een persoonlijke overdracht met de gelegenheid om een proefrit te maken. Een ander voordeel is dat alle campers zijn voorzien van een volledig casco verzekering. Dat is belangrijk voor het geval er iets misgaat. Een aanvraag voor een huurverzoek is gratis en sluit je een huurovereenkomst dan betaal je een vaste prijs. Bij PaulCamper is het eveneens mogelijk om in het buitenland een camper te huren, zoals onder meer van particulieren in Japan. Heb je een land als voorkeur dan voer je de keuze in het zoekveld in. Dan krijg je een overzicht van alle beschikbare campers in bijvoorbeeld Duitsland, Finland of Noorwegen.

Klik hier om met €30 euro korting een camper te huren bij Paulcamper

Een camper huren via Camptoo

camper huren camptoo

Camptoo borduurt verder als deelplatform om camperverhuurders en camperhuurders bij een te brengen. Er is sprake van een wereldwijde community, zodat een camper huren in Australië of Cuba onder meer tot de mogelijkheden behoort. Huur je via dit platform een camper dan is alles veilig en goed geregeld met de keuze voor de beste verzekering. Er is in dat geval een 24/7 pechhulpservice beschikbaar en in geval van nood is er een vervangende camper beschikbaar.

Het is handig dat Camptoo de mogelijkheid biedt om een selectie te maken op basis van het type campervakantie. Zo beperk je het camperaanbod op basis van je voorkeuren en is het gemakkelijker zoeken. Bijvoorbeeld als je met de camper een gezinsvakantie wilt beleven of als je een huisdier mee wilt nemen. Zo zijn er meer thema’s beschikbaar, variërend van actie en avontuur tot duurzaam kamperen. Er zijn twee manieren om contact op te nemen met de verhuurders. Bijvoorbeeld door een gesprek te starten met de optie van een ‘Bericht versturen’ of door direct een reservering aan te vragen.

Klik hier om met €25 euro korting een camper te huren bij Camptoo

Waar ga jij een camper huren?

Bovenstaande informatie over de grootste camperverhuurplatforms laat niet alleen verschillen zien, maar ook overeenkomsten. Het doel is namelijk om huurders en verhuurders van campers samen te brengen. Dat er verschillen zijn in het camperaanbod en vertreklanden maakt de keuze alleen maar groter. De keuze voor een van de camperverhuurders is dan ook vooral persoonlijk.

Camptoo onderscheidt zich met de optie om basis van een type campervakantie het camperaanbod te bekijken. Goboony biedt een overzichtelijk aanbod per provincie en per stad in Nederland. PaulCamper voorziet direct in een praktische zoekfunctie. Voor wat betreft de klantondersteuning biedt Goboony telefonisch support net als PaulCamper. Camptoo biedt daarentegen online support aan.

Persoonlijk sta ik bij alle verhuurplatforms ingeschreven zodat ik alle aangeboden campers kan bekijken. De vraag is momenteel groot dus zo vergroot ik mijn kans op een beschikbare camper in de door mij gekozen periode. Hieronder kun je via de links ook jezelf aanmelden en krijg je direct een korting op je eerste boeking!

Klik hier om met €30 euro korting een camper te huren bij Paulcamper

Klik hier om met €25 euro korting een camper te huren bij Goboony

Klik hier om met €25 euro korting een camper te huren bij Camptoo