Selecteer een pagina

Wat een goed nieuws! De campings en camperplaatsen gaan langzaam maar zeker weer open. Dat betekent dat we op avontuur kunnen in eigen land! Wij gingen op zoek naar de leukste gratis of betaalbare camperplaatsen en minicampings in Nederland. In deze blog reizen we af naar de provincie Drenthe. Wij hebben de 10 leukste kindvriendelijke overnachtingsplaatsen geschikt voor campers op een rijtje gezet! 

Waarom met de camper naar Drenthe?

In Drenthe werden de oudste bewijzen van de eerste bezettingen van Nederland ontdekt: De Hunebedden. Ook is het wereldberoemde kamp Westerbork te vinden in deze provincie. Maar ook kom je hierheen voor de verscheidenheid aan landschappen en natuurgebieden. Het is een waar speelparadijs in de natuur voor kinderen met maar liefst 17 speelbossen en belevingspaden!

Hunebedden Drenthe

De hunebedden in Drenthe

De 10 leukste kindvriendelijke camperplaatsen van Drenthe

Op zoek naar leuke bestemmingen voor deze zomer hebben we deze lijst samengesteld met de top 10 leuke overnachtingsplekken met kinderen. Alle genoemde locaties zijn onafhankelijk door ons geselecteerd op basis van reviews en persoonlijke ervaringen. Wij vinden het belangrijk dat er genoeg te doen is (in de natuur) voor de kinderen en dat de camping geen keten is.

#1 Boerencamping Sonneclear drente

Een hele leuke minicamping op de boerderij Sonneclaer. Deze camping bevind zich vlakbij Hoogeveen. De kinderen mogen op deze camping helpen met de beesten voeren. Ook is er een speeltuintje aanwezig. De eigenaren zijn heel aardig! Daarnaast organiseren ze ook in het hoogseizoen vaak activiteiten voor de kinderen.

Camping Sonneclaer kindvriendelijke campings Drenthe

Op camping Sonneclaer helpen met de schapen verweiden

#2 Kampeerboerderij De Broekse Hoeve

Kampeerboerderij De Broekse Hoeve is een hele leuke boerderijcamping gelegen bij een natuurgebied waar drie ‘oerrivieren’ uit de ijstijd door stromen! De camping heeft voor ieder wat wils. Plons lekker in het zwembad of huur een kano. Ook kun je een hengeltje uitgooien in het viswater. Op de camping vind je boerderijdieren, een huttebos en speeltoestellen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud!

Camping Broeksehoeve kindvriendelijke campings Drenthe

Van zwembad tot kanoverhuur, er is genoeg te doen op camping Broeksehoeve!

#3 Camping Cnossen Leekstermeer

Camping Cnossen Leekstermeer biedt zowel op de camping camperplaatsen aan, als quickstops (17-10u) vóór het camping hek. Op beide plekken mag je gewoon gebruik maken van de camper faciliteiten. De camping ligt aan het water en je kunt er ongeveer alle mogelijke watersporten beoefenen die je kunt bedenken. Ook kan je er bootjes huren. Op het droge is er een grote speeltuin aanwezig. ’s Nachts heerlijk rustig met het geluid van vogels en kikkers slapen! Genoeg vermaak voor iedereen.

Camping Cnossen kindvriendelijke campings Drenthe

Camping Cnossen ligt prachtig gelegen aan het Leekstermeer!

#4 Minicamping de Hofstee

Minicamping de Hofstee is een heerlijke rustige camping gelegen achter de boerderij (zonder dieren). Er is volop speelruimte voor de kids. Er is een schommel, zandbak, glijbaan en speelhuisje aanwezig. Ook kunnen de kids over de oprit rijden met tractoren, skelters, fietsjes en karren! Deze camping ligt ongeveer 40 meter van een rustige landweg. Veilig om dus je kinderen rustig te laten spelen. In de buurt kan je mooi fietsen. Deze camping staat bekend om zijn gastvrijheid naar honden; viervoeters zijn dus meer dan welkom om mee te gaan op vakantie!

Mini camping De Hofstee kindvriendelijke campings in Drenthe

Op minicamping De Hofstee is genoeg ruimte rond te fietsen en te skelteren!

#4 Boscamping Langeloërduinen

Boscamping langeloërduinen: Wat een feest is deze camping! Midden in een bos gelegen sta je hier prachtig en rustig. Toch is er genoeg vermaak voor de kids. Er is een speelheuvel met leuke speeltoestellen aanwezig. Daarnaast is er op 700m een subtropisch zwembad aanwezig die voor gasten van de camping gratis toegankelijk is! En, heb jij de eekhoorntjes al gespot?

https://www.youtube.com/watch?v=Q_7eaX3gqyw

#5 Camping Zwinderen

Camping Zwinderen is een kleinschalige camping direct naast een openluchtzwembad gelegen. Ook is er een speeltuin, tafeltennistafel en zandbak aanwezig op het veld. Er is ook een leuke dierenweide aanwezig waar de kippen en konijntjes geknuffeld kunnen worden.

Camping Zwinderen kindvriendelijke campings in Drenthe

Op camping Zwinderen vindt je een dieren knuffelweide met lieve kippetjes en konijntjes!

#6 Camping Buitenland

Camping Buitenland: Een hele gave bijzondere camping mede opgericht door Floortje Dessing. Op deze camping vind je een natuurlijk zwemmeertje met strandje. Ook is er een speeltuin, voetbalveld, kampvuur en tafeltennistafel aanwezig. Deze camping staat in het teken van de natuur. Ook heel gaaf is dat je verschillende soorten zelfgebouwde accommodaties kunt huren of gewoon eens kunt bekijken! Er worden veel outdoor activiteiten georganiseerd met regelmatig muziekavonden en bbq’s.

Camping Buitenland kindvriendelijke campings in Drenthe

De bijzondere camping Buitenland is een prachtige plek voor vakantie met kinderen met natuurlijk zwembad!

#7 De Drentse Roos

De Drentse Roos is een iets grotere camping, maar wel heel leuk met kinderen. Er is een zwembad en zwembad aanwezig. Ook kun je er een hengeltje uit gooien of zelfs een kano huren in het nabijgelegen meer.  Uiteraard is er ook een speeltuin aanwezig en zelfs een jeu de boule baan!

 

Camping de Drenthse Roos kindvriendelijke campings in Drenthe

Kanovaren en een kabelbaan over het water. Hoe cool is dat!?

 

#8 Camping De Blauwe Haan

Camping de Blauwe Haan is tevens een iets grotere (en duurdere) camping meer met enorm veel faciliteiten voor kids. Deze camping is prachtig aangelegd met gebruik van veel hout en grote stenen. Je vindt op de camping voor ieder wat wils; er is een houten binnenspeeltuin met klimmuur, buitenspeeltuin en kinderzwembad!

#9 Boerderijcamping Het Amerveld

Boerderijcamping het Amerveld is een hele leuke kleinschalige camping met boerderijdieren! Je vind op deze camping een glijbaan, schommel, zandbak en volleybalveld. Hier kunnen de kinderen ongestoord spelen! Ook is er een dierenhofje waar allerlei soorten kippen en eenden rondlopen. In de schuur is een springkussen voor kinderen tot 12 jaar, hoe gaaf is dat!

Daarnaast hebben ze een ‘jeugdhonk’ met tafeltennis, tafelvoetbal, een sjoelbak, knutselspullen en verschillende bordspellen. In het hoogseizoen worden er verschillende activiteiten georganiseerd en kan er regelmatig een ponyritje gemaakt worden!

Camping Het Amerveld kindvriendelijke campings in Drenthe

Op camping het Amerveld zijn leuke speeltoestellen aanwezig voor de kids!

#10 Camperplaats Grondsels

Als je van natuur en rust houdt, is dit camperplaats grondels de plek om heen te gaan deze zomer! Deze prachtig gelegen camperplaats biedt genoeg variëteit aan flora en fauna om te ontdekken voor de kids. Van kikkertjes zoeken tot een kijkje nemen in de biologische groentetuin met fruitbomen. Ook zijn er vermakelijke varkentjes aanwezig! Het is een waar paradijs voor de kleine ontdekkingsreizigers. In de omgeving kun je prachtig fietsen! Kijk hieronder een filmpje voor een impressie van de camperplaats.

 

Tot slot

Dit waren de leukste 10 kindvriendelijke campings in Drenthe. Benieuwd naar de andere provincies? Bekijk dan ook eens de 10 leukste kindvriendelijke campings in Noord-Holland! Wij kunnen in ieder geval niet wachten om er weer op uit te gaan, en jullie?