Selecteer een pagina

Soms stuit je op een parel van een film. Zo één die nog dagen in je hoofd blijft hangen. Of zelfs de koers van je leven veranderd. Hier zijn onze 5 favoriete camper films die je moet kijken als je van roadtrippen houdt!

Waarschuwing: Er zit een kans in dat na het kijken van een van deze films, je de volgende dag je koffers pakt en op pad gaat. 😉

Film #1 Down to earth

Een familie van 5 geven hun drukke bestaan in de stad op en gaan reizen over de wereld. Zij gaan langs bij de inheemse bevolking op 6 continenten. Ze filmen dit alles en doen er uiteindelijk 5 jaar over. De mensen die ze ontmoeten en interviewen komen recht in je hart binnen. Een prachtige film die je aan het nadenken zet. Bekijk hun website https://www.downtoearthfilm.com/uk voor meer inspiratie.

Film #2 Little miss sunshine

Een geniale film die je hart laat smelten! In een notendop: Een familie zit flink in de put en besluit een roadtrip te doen in een kanarie gele volkswagen T2. De rede voor de trip is een schoonheidswedstrijd genaamd Little miss sunshine. Een must-see!

 

Film #3 Given

Given is een prachtige feel-good film die je meeneemt op een wereldreis met een surfende familie uit Kauai, Hawaii. Het verhaal wordt verteld door het 7-jarig jongetje Given. Het is gefilmd op prachtige locaties en alleen al de camper in Nieuw Zeeland is de moeite waard om de film te gaan kijken!

 

Film #4 Captain Fantastic

Een film over 2 uiterste: de huidige samenleving (vol computerspelletjes en materialisme) en een zelfvoorzienende familie die in het bos leeft. Captain fantastic brengt deze twee werelden bij elkaar in een prachtige roadtrip met een hechte familie. Goed geacteerd, grappig en ontroerend.

Film #5 Expedition happiness

Een Duits stel reist met hun hond Rudi van Alaska naar Mexico. In Alaska kochten ze een oude schoolbus en knappen die op om de expeditie “happiness” naar het Zuiden te maken. Dat ging uiteraard niet zonder slag of stoot. De hele reis legde zij zelf vast met een camera en een drone, met prachtige beelden als resultaat.

 

Dit is onze lijst met favoriete camper films! Wil je meer weten over campers? Bekijk hier wat de voordelen van een camper zijn!

Heb je tips of opmerkingen dan kun je die onder in de comments achter laten. Op onze facebook forum: Reizen en wonen in een camper met kinderen – Tips, info & meetings! komen regelmatig mooie camper films voorbij!

 

must see camper films

Vind je dit een leuke post, bewaar me dan op Pinterest!