Digital nomads vertrekken doorgaans voor een lange tijd uit Nederland net als wereldreizigers. Het leven en werken in een ander land brengt net als wonen in Nederland risico’s met zich mee. Denk maar aan het te maken krijgen met een ziekte, ongeval, diefstal of vandalisme. Daarom is het belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan als digital nomad of als wereldreiziger.
Verlaat je Nederland met een uitschrijving uit de gemeente dan stopt bovendien de zorgverzekering. Vaak is een reguliere reisverzekering ook alleen maar geldig als je in Nederland staat ingeschreven. Het is dus belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Hier volgt dan ook een handig overzicht van alle reisverzekeringen die langdurige reizen dekken met aansluitend een aantal tips waar je op dient te letten.
Safety Wing: Nomad Insurance
De Nomad Insurance van Safety Wing is speciaal geschikt als je als digital nomad in het buitenland gaat werken en leven. Het betreft hier een gecombineerde reisverzekering en zorgverzekering. Zo vallen medische kosten onder de dekking van de verzekering, bijvoorbeeld wanneer je ziek wordt of een ongeluk krijgt.
Er is tevens een dekking op basis van de reisverzekering, zoals verloren bagage, hulp van de alarmcentrale, natuurrampen en reisvertraging.
De Safety Wing Travel & Medical Insurance voor digital nomads heeft een flexibel karakter. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf een startdatum en een einddatum te kiezen, waarna de verzekering automatisch stopt. Het is ook niet nodig om je voor een heel jaar te verzekeren en opzegging is op ieder moment toegestaan.
Ben je al op reis maar nog onverzekerd? Als je al in het buitenland verblijft, is het mogelijk om de Nomad Insurance bij Safety Wing af te sluiten.
OOM Wonen in het Buitenland Verzekering
De OOM wonen in het Buitenland Verzekering is geschikt als je voor langere tijd als digital nomad in het buitenland verblijft. Er is sprake van een wereldwijde dekking voor ziektekosten, waarbij je optioneel voor een uitgebreide DeLuxedekking kan kiezen.
In aanvulling op de dekking voor ziektekosten is het mogelijk om een reisverzekering af te sluiten. Ook het verzekeren van de inboedel en rechtsbijstand behoren tot de opties. Ben je tussentijds in Nederland dan is dekking eveneens geldig.
Ben je volgens de wet verplicht om je basisverzekering in Nederland aan te houden dan is de ziektekostenverzekering als aanvulling te gebruiken. Dat is handig als je in een land bent, waar de medische zorgkosten hoog zijn. De verzekering is voor onbepaalde tijd af te sluiten.
Globetrotter verzekering van Allianz
De Globetrotter verzekering van Allianz Global Assistance is een optie als je een wereldreis gaat maken. Of als je als digital nomad naar het buitenland vertrekt. De Globetrotter verzekering voorziet in de optie om maximaal voor een aaneengesloten periode van 24 maanden verzekerd te zijn.
Je kan de verzekering zelf samenstellen naast de verplichte S.O.S.-dekking. Bijvoorbeeld met de dekking voor bagage net als voor ongevallen, medische kosten, aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Reis je over de hele wereld dan is een aanvullende werelddekking aan te raden.
Special ISIS verzekering van De Goudse
De Special ISIS verzekering van de Goudse kent een uitgebreide dekking voor de reisverzekering. Bijvoorbeeld voor bagage net als voor ongevallen of voor buitengewone kosten en particuliere aansprakelijkheid. Het is mogelijk om voor geneeskundige kosten een aanvullende dekking te nemen.
Bij het stopzetten van de Nederlandse zorgverzekering geldt dan een All-in dekking tegen kostprijs voor medische kosten tot de leeftijd van 55 jaar van toepassing is. Bij het aanhouden van de Nederlandse basisverzekering is er sprake van een Extra dekking tegen kostprijs. De looptijd van de Special ISIS verzekering is minimaal een maand en maximaal vier jaar.
Tips voor het afsluiten van een reisverzekering
Let bij het afsluiten van een reisverzekering als digital nomad op de dekking. Bijvoorbeeld of er sprake is van een Europese of wereldwijde dekking. Check ook of de medische kosten deel uitmaken van de dekking of dat je een aanvullend pakket moet nemen. Ben je van plan om avontuurlijke sporten te beoefenen? Kijk dan of deze onder de dekking vallen. Verder is het aan te raden om op het eigen risico te letten bij het afsluiten van een reisverzekering.
Recente reacties