Selecteer een pagina

Corona zorgde ervoor dat we allemaal dichter bij huis op zoek gingen naar nieuwe avonturen. Evi van Vantastic Heartbeat schreef voor ons een super leuke gastblog over de 5 leukste kindvriendelijke camperplekken in België.

Corona heeft er ook voor gezorgd dat we dromen, grootser dan ooit. Van feestjes, ontmoetingen, maar ook vooral van reizen. Plan je een vakantie richting België of dient België als tussenstop naar het zuiden? Dan heb ik super goed nieuws voor jullie! Wij gingen namelijk op zoek naar leuke, kindvriendelijke, gratis of heel erg betaalbare camperplekken in België.

 

 

Camperplek ‘t Meikensbos – West-Vlaanderen

Ben je in West-Vlaanderen en wil je genieten van rust en stilte dan is dit the place to be! Deze camperplek is héél erg ruim en bevindt zich aan de rand van de prachtige Meikensbossen. Je kan dus onmiddellijk van de camperplek starten met wandelen en/of fietsen.

Via knooppunten is het héél eenvoudig om je eigen route samen te stellen voor een korte of lange wandeling. Dus ga je wandelen met kindjes dan kan je je wandeling of fietstocht afstemmen op de leeftijd van de kinderen, ideaal.

De camperplek zelf is in twee zones ingedeeld. Je hebt het deel met elektriciteitsvoorzieningen. Deze plaatsen zijn genummerd. En dan heb je ook een grote weide zonder genummerde plaatsen, waar je een plek kan uitkiezen als je geen elektriciteit nodig hebt. Ideale plek om te spelen, te fietsen… op het terrein zelf, want er is plaats genoeg!

De uitbaters zijn héél erg vriendelijk en behulpzaam. Honden zijn er welkom en er is broodservice. Allemaal geheel coronaproof.

Meikenbos, camperplek in Belgie

Camperplaats ’t Meikensbos – Tieltseweg 45, 8720 Dentergem

Camperplek in Nismes – Wallonië

Wil je naar Wallonië of rijd je door Wallonië dan moet je zeker in dit dorpje eens stoppen. Nismes is niet zomaar het eerste beste dorpje en heeft héél wat troeven. Dat er op de parking een 10-tal camperplekken zijn waar je mag overnachten, is mooi meegenomen. Overdag kan het nog wat druk zijn op de parking, maar ’s avonds loopt die helemaal leeg en is het zalig rustig vertoeven. De parking ligt langs het water en vlakbij de kerk en het oude waterrad.

Om hier te overnachten betaal je aan de automaat €5 en dan kan je ook water verkrijgen. Toen wij er waren was de betaalautomaat defect en hebben we dus gratis overnacht.

Voor de kindjes is dit hier echt een paradijs. Op wandelafstand van de parking bevindt zich Jardin d’O. Dit is een super groot en héél mooi park. Er is een gigantische (water)speeltuin, er staat kunst verspreid door het park en je kan er zelfs met een roeibootje varen. Hier kan je zeker 2 dagen verblijven voordat je het volledige park hebt kunnen doorlopen.

Nog een troef van Nismes is Fondry des Chiens. Dit ligt op slechts 4 minuten rijden van de camperplek, wat de ervaring nog leuker maakt omdat je er vroeg kan zijn. Hierdoor ben je er helemaal alleen. Het is een natuurlijk zinkgat en wordt ook wel eens de Grand Canyon van België genoemd.

Het adres: CP, Rue Longue, 5670 Nismes

Camperplek in Lanaken – Limburg

Limburg bezit een heel mooi stukje natuur. Ze hebben als enige van België een Nationaal Park, namelijk dat van de Hoge Kempen. Het zou ook het mooiste panoramisch zicht hebben. Er zijn dus héél wat troeven hier in deze streek, die getekend is door zijn mijnverleden.

We overnachten op een super leuke, stille camperplek langs het kanaal. Er zijn een 8-tal plaatsen en je overnacht er gratis.

Héél leuk om te doen met de kinderen is om eens te wandelen tot aan Oud-Rekem. Dit ligt op 300m van de camperplek, ideaal qua afstand voor kleinere kindjes. Het dorpje werd in 2008 bekroond als mooiste dorpje van Vlaanderen.

Het adres: Cp, Kanaal 77, 3620 Lanaken

 

Natuurcamperplek in Meeuwen-Gruitrode – Limburg

En als je dan toch in Limburg bent dan is een nachtje op deze natuurcamperplek een must do!

Deze plek ligt midden in het bos. Je rijd zelfs een stukje op onverharde wegen om er te komen. Dit lukt zeker ook voor grotere campers, dat hebben we zelf kunnen zien. Deze camperplek werd tot beste natuurcamperplek van 2020 bekroond. Dus wilden we zelf eens gaan kijken waarom ze die prijs kregen.

Kinderen hebben niet veel nodig. Geef ze een bos met takken en plassen water en ze hebben het grootste plezier. Je kan hier dus ook naar hartenlust wandelen/fietsen. Er is een klein speeltuintje voorzien met een schommel en een glijbaan.

’s Nachts is het er muisstil, een zalige rustige camperplek. Je betaald er €10 per nacht en je kan plekjes kiezen met/of zonder elektriciteit. 

 Het adres: Cp, Ophovenstraat 209, 3670 Meeuwen-Gruitrode

 

Camperplek De Bonterie – West-Vlaanderen

The place to be in West-Vlaanderen met kindjes is deze camperplek. De Bonterie is nog een vrij recente camperplek met alle nodige voorzieningen: broodservice, ijsjes, streekproducten… Er staan fietsjes, gocarts, schommels en er is een glijbaan voor de kindjes. Je kan er ook samen met de boer/boerin samen eens de kalfjes gaan bekijken en zelfs het melken van de koeien kan je in real life zien. Ons zoontje van 4 is sinds ons bezoek aan De Bonterie helemaal zot van koeien en kalfjes.

Maar niet alleen de camperplek is veelbelovend. Ook in de buurt is er heel wat te beleven. Zo ligt deze camperplek vlakbij het Kakelend Kippenmuseeum. Een echte aanrader om met kindjes te doen. En aan de Ijzertoren in Diksmuide heb je een hele mooie natuurlijke speeltuin op Provinciaal domein De Ijzerboomhaard.

Kamperen doe je hier voor €12/camper. Heb je elektriciteit nodig betaal je €3 extra en voor een hond betaal je €1 extra. De camperplekken waren eigenlijk allemaal volzet, maar we kregen nog een plekje dicht bij de stallen.

Het adres: De Bonterie, Keiemdorpstraat 170, 8600 Diksmuide

 

 

Lees ook: De 10 leukste kindvriendelijke campings in Drenthe (geschikt voor campers)