Selecteer een pagina

Het is het kostbaarste bezit wat je aan boord hebt: je kind. Het hebben van een goede autostoel is belangrijk voor de veiligheid en het comfort van je kind in de camper. Maar ook voor korte autoritjes wil je een veilig en comfortabel autostoeltje. Hoewel het isofix systeem het veiligst bevonden is, hebben veel campers helaas nog niet de mogelijkheid om isofix te bevestigen. Je bent dus aangewezen op een autostoeltje die met een driepuntsgordel vastgezet wordt. Gelukkig is de keuze ook daarin groot!

7x autostoel zonder isofix die je met een driepuntsgordel bevestigt

Om je te helpen met het uitkiezen van de beste autostoel zonder isofix hebben we de zeven veiligste en comfortabelste autostoeltjes voor je op een rij gezet! Onderstaande zitjes komen in dit artikel aan bod of klik direct door naar het betreffende stoeltje. Elk autostoeltje is gekozen op basis van de hoogste veiligheid met het gebruiken van een autogordel.

Verschillende groepen autostoeltjes

Autostoeltjes worden onderverdeeld in 3 verschillende groepen; groep 0+, groep 1, groep 2 en groep 3. Hieronder volgt een korte uitleg van de verschillende groepen zodat jij kunt bepalen tot welke groep jouw kind behoort.

Groep 0+ (tot 13kg)

Groep 0+ is voor de allerkleinsten tot ongeveer 75cm lang en 13kg zwaar. In de praktijk betekent dit tot ongeveer 1 jaar oud. Autostoeltjes in groep 0 plaats je altijd achteruit in de auto. Zo worden de krachten die bij een eventueel ongeluk vrijkomen beter verspreid over het gehele lichaam en is de impact het kleinst. Deze autozitjes zijn dan ook gemaakt om het hoofd en de nek van het kind extra goed te beschermen. Je stapt pas over naar de het autostoeltje voor de volgende groep als de schouders van jouw kind 2 centimeter boven de bovenste gordelopening van het autozitje komen.

Groep 1 (van 9 tot en met 18kg)

Groep 1 is voor kinderen vanaf 9 maanden tot 4 jaar. De lengte is dan tussen de 70 en 105cm, met een gewicht van 9 tot en met 18 kg. Ook deze autostoeltjes hebben nog extra bescherming voor het hoofd en de nek van het kindje wat vooral bij zijwaartse krachten extra ondersteuning biedt. Echter worden deze stoeltjes in de rijrichting mee bevestigd in tegenstelling tot groep 1 stoeltjes.

Groep 2/3 (van 15 tot en met 36kg)

Groep 2 en 3 worden over het algemeen samengevoegd tot één groep en is geschikt voor kids van 3 tot 12 jaar oud met een lengte tussen de 100 en 150cm. In tegenstelling tot groep 0 en 1 stoeltjes beschermen deze vooral de nek en buik van je kind. Daarnaast kunnen deze stoelen niet meer in slaapstand, wat vooral met de camper wellicht een nadeel is bij het rijden van lange stukken. Een comfortabel nekkussentje kan dan handig zijn!

Zodra je kind langer dan 125cm en zwaarder dan 22kg is, kun je overstappen naar een zitverhoger. De zitverhoger biedt meer vrijheid voor het kind en is verplicht totdat je kind 135cm lang is én de autogordel nog lans de hals en de buik loopt. Tevens is de zitverhoger handig om te gebruiken tijdens het avondeten!

Beste autostoel zonder isofix in Groep 0

Dit zijn de autostoeltjes die zeer geschikt zijn om in een camper mee te nemen en met een driepuntsgordel te installeren.

Maxi Cosi Pebble Pro

Als je op zoek bent naar een veilig autostoeltje zonder isofix is de Pebble Pro misschien wel de beste keuze voor jouw baby. Bij zowel de consumentenbond als de ANWB scoort dit stoeltje hoog op veiligheid. De Pebble Pro kan gebruikt worden tot een lichaamslengte van 75 cm en is te bevestigen met zowel het Isofix systeem als met een 3-punts gordel.

Het autostoeltje is zeer comfortabel en is de verbeterde versie van de Pebble Plus, welke ook al zeer goed uit de tests kwam. Het enige grote verschil tussen de Pro en Plus is dat de verkleiner nu uit twee losse delen bestaat zodat je hem nog beter af kunt stellen op de grootte van jouw baby met optimale bescherming.

De stoel is makkelijk in gebruik en met 4,4kg ook licht. Dit maakt het een geschikt autostoeltje om mee te nemen in de camper. Met de bijbehorende adapters klik je hem zo op een wandelwagen.

Bekijk de Maxi Cosi Pebble Plus en reviews op bol.com

Bekijk de Maxi Cosi Pebble Pro en reviews op bol.com

Jane Matrix Light

Jane Matrix beste autostoel met gordel

Jane Matrix Light: een autostoel en wieg in één

 

De Jane Matrix Light is een autostoel en reiswieg in één! Dit maakt hem ideaal voor in de camper! Zeker voor lange stukken rijden kan het fijn zijn voor jouw baby om te liggen. Het autostoeltje komt goed uit de test van de ANWB en ADAC wat betreft veiligheid.

Je kunt hem zowel met een autogordel als Isofix bevestigen. Let wel, als je hem als reiswieg wilt vervoeren heb je 2 gordels nodig. Reis je dus met meerdere kinderen op de achterbank van jouw camper en heb je géén Isofix, dan kan je de liggende stand alleen op een kinderwagen gebruiken en niet tijdens het rijden.

Wij zijn erg te spreken over dit innovatieve concept en snappen dat dit stoeltje goed wordt beoordeeld door reizende gezinnen. De dubbele functie maakt een kinderwagenbak overbodig en je zou hem zelfs als bedje kunnen gebruiken voor het slapen in de camper (let wel op de veilig slapen regels).

Bekijk de Jane Matrix Light en reviews op bol.com

Doona autostoel en buggy in één

Bete autostoel Doona

Over innovatie gesproken gaat het merk Doona nog nét een stapje verder; dit autostoeltje heeft een geïntegreerde buggy! Het autostoeltje is veilig bevonden in de ANWB test en biedt optimale zijwaartse bescherming.

Het lijkt wel een trucje, met één simpele beweging verander je dit autostoeltje in een buggy. Zo hoef je nooit meer met een zwaar autostoeltje te tillen. Met de camper is dit ideaal omdat je dus geen losse buggy mee hoeft te nemen. Hierdoor bespaar je veel ruimte en dat is altijd welkom tijdens het reizen met een camper. Wel is de Doona met 7kg wat zwaarder dan normale autostoeltjes.

Bekijk de Doona autostoel en reviews op Bol.com

Beste autostoel zonder isofix in Groep 1

In groep 1 zijn onderstaande autostoeltjes zeer geschikt voor bevestiging met een driepunts gordel in een camper.

Maxi Cosi Tobi

De Maxi Cosi Tobi is zeer populair en wordt al jaren gezien als één van de veiligste en betaalbaarste autostoeltjes voor het bevestigen met een autogordel. Het merk Maxi Cosi staat bekend als een veilige producent van autostoeltjes voor alle leeftijden. De Maxi Cosi Tobi is geschikt voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar en wordt in de richting mee bevestigd.

De hoofdsteun en gordels zijn in hoogte verstelbaar en groeien zo mee met jouw kind. Daarnaast heeft de stoel een fijne slaapstand waardoor lange ritten comfortabel gereden kunnen worden. De kleding kan gewassen worden en is verkrijgbaar in talloze printjes!

Bekijk de Maxi Cosi Tobi en reviews op bol.com

Cybex Pallas

Cybex Pallax beste autostoel

De Cybex Pallas is een autostoel die geen gebruik maakt van een 5 puntsgordel om jouw kind vast te zetten , maar heeft een vanglichaam. Dit werkt als een soort bumper en maakt dat dit stoeltje zeer goed uit de veiligheidstests komt. Het stoeltje is geschikt voor kinderen van 9 tot 36kg, waarbij je vanaf 15kg de bumper eventueel weg kunt laten.

Het is aan te raden om van te voren te kijken of jouw kindje het fijn vindt om in plaats van met een gordel met de bumper vast te zitten. Sommige kinderen vinden het juist fijner en ervaren meer bewegingsvrijheid. Andere kinderen prefereren toch een 5-puntsgordel.

Meer over de Cybex Pallas en reviews op bol.com

Maxi Cosi Beryl

De Maxi Cosi Beryl is geschikt voor gebruik vanaf de geboorte tot 25kg. Dit is vooral erg fijn als je langere tijd weg gaat en daardoor precies in de overgangsperiode van stoeltjes komt. De stoel is dus zowel in de rijrichting te plaatsen als tegen de rijrichting voor de allerkleinsten en valt hiermee in groep 1 en groep 2.

Het resultaat is wel dat het stoeltje wat zwaarder is dan de normale Maxi Cosi of Maxi Cosi Tobi. Een voordeel is dat het stoeltje zowel isofix bevestiging heeft als een driepuntsgordel bevestiging. Hiermee kun je makkelijk switchen tussen een gewone auto met isofix en een camper. Daarnaast heeft het stoeltje 5 slaapstanden om comfortabel langere stukken te rijden.

Meer over de Maxi Cosi Beryl en reviews op bol.com

Beste autostoel zonder isofix in groep 2 en 3

Maxi Cosi Rodi

Maxi Cosi Rodi

Naast de hierboven besproken Cybex Pallas, kunnen wij ook de Maxi Cosi Rodi aanbevelen als veilig en comfortabel autostoeltje voor de wat oudere kids. Rodi gebruikt een unieke airprotect technologie wat het risico op hoofdletsel met maar liefst 20% verminderd ten opzichte van alleen een zitverhoger. De hoogte van de hoofdsteun kun je aanpassen tot hij/zij 12 jaar oud is!

De Rodi bevestig je gemakkelijk met een driepuntsgordel, waar je ook direct je kind mee vast zet. Geen extra bevestiging nodig dus. In de camper dient dit stoeltje ook perfect als zitverhoger tijdens het eten!

Meer informatie en reviews over de Maxi Cosi Rodi op Bol.com

Tot slot: Zelf een autostoel zonder isofix kiezen

Natuurlijk is onze keuze voor de beste autostoel zonder isofix maar een indicatie van wat er te verkrijgen is. Hoewel isofix het meest gebruikt is, worden er nog altijd nieuwe autostoeltjes voor bevestiging met gordel op de markt gebracht. Wil je liever zelf een autostoel uitkiezen? Let dan op de volgende punten:

  • Is de stoel veilig bevonden met bevestiging van een driepuntsgordel (is een ander score dan met Isofix)?
  • Lees de reviews op websites goed door van gebruikers
  • Let op dat het autostoeltje in jouw camper bevestigt kan worden. Soms zit de eettafel in de weg. Dit kun je oplossen door de eettafel te verwijderen voor het rijden.
  • Succes en veel reisplezier!